Yayasan ANGKASA

Utama

SELAMAT DATANG KE PUSAT YAYASAN ANGKASA

Pembiayaan Pendidikan tanpa faedah telah disalurkan kepada tajaan pelajar Yayasan ANGKASA yang berkelayakan sebanyak RM32 juta.
Sebanyak 2 juta bagi tahun 2024 Yayasan ANGKASA perlukan untuk Dana Pendidikan
Jumlah Biasiswa yang telah ditukar ke Biasiswa Penuh sebanyak RM11.14 juta.
Sumbangan daripada badan korporat, koperasi dan individu layak mendapat potongan cukai Lembaga Hasil dalam Negeri di bawah subseksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan 1967 (nombor rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.7796).
Telah memberi manfaat kepada seramai 1,699 pelajar tajaan Yayasan ANGKASA dalam kalangan anggota koperasi.
Setiap amalan baik dengan berinfaq pasti mendapat ganjaran dengan pahala, bertambah rezeki dan mendapat keberkatan daripada Allah SWT.
PAUTAN

Pembiayaan Pendidikan Yayasan ANGKASA

EDU KL Fun Run

Dana Pendidikan Yayasan ANGKASA

Koperasi Alumni Yayasan ANGKASA Berhad

Akademik Yayasan ANGKASA Pendidikan

Koperasi Permodalan Rakyat Berhad

TENTANG KAMI
PENGENALAN

Yayasan ANGKASA dibawah Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA) menyediakan kemudahan Pembiayaan Boleh Ubah ke Biasiswa (PBU) dan Pembiayaan Pendidikan kepada warga koperasi serta CSR kepada ANGKASA sejak tahun 2000.

KELEBIHAN KEPADA PELAJAR
  • Menyediakan Pembiayaan/ Biasiswa kepada anggota koperasi dan anak anggota koperasi
  • Pembiayaan pendidikan boleh diubah kepada Biasiswa berdasarkan pencapaian kelas dan gred yang diperolehi bagi Ijazah Sarjana Muda sepenuh masa.
  • Pembiayaan pendidikan tidak dikenakan sebarang faedah atau bunga
  • Menyediakan program/ aktiviti kepada pelajar seperti program motivasi, kaunseling, kerjaya dan lain-lain untuk memastikan pelajar tajaan Yayasan ANGKASA sentiasa berdaya saing dan berkebolehan pasaran graduan.
OBJEKTIF

Yayasan ANGKASA membantu pelajar-pelajar yang kurang berkemampuan yang berkelayakan dan golongan B40 serta memerlukan bantuan kewangan pembiayaan pendidikan demi untuk mengembangkan pendidikan dan meningkatkan taraf pendidikan warga koperasi sekali gus menyumbang kepada gerakan koperasi.

Yayasan ANGKASA (924157-D)

No. 402 Blok C Tingkat 3